Uutiskirje 08/2011: Supercell perustaa uuden studion Kajaaniin

Verkkopeleihin erikoistunut helsinkiläinen Supercell on avannut uuden studion Kajaaniin. Supercell Northiksi nimetty studio kehittää Kajaanissa täysin uudenlaista verkkopeliä.

Suomalaisten pelialan konkarien viime vuonna perustama Supercell on ollut kovassa nousukiidossa alusta lähtien. Digital Chocolatella, Remedyllä ja Sulakkeella kannuksensa ansainnut tiimi vakuutti kehittämällään Gunshine.net-verkkoroolipelillä sijoittajakseen muun muassa entisen Sony-johtaja Phil Harrisonin London Venture Partnersin. Loppukeväästä järjestettiin uusi rahoituskierros, jossa Facebookiakin rahoittanut Accel Partners sijoitti Supercelliin yli 8 miljoonaa lisäeuroa.

Tähän asti Supercell on työstänyt Gunshinea noin 30-henkisen tiimin voimin Helsingissä, mutta nyt täysin uusi studio on avannut ovensa. "Olimme jo pitkään hakeneet kasvumahdollisuuksia Helsingin ulkopuolelta, ja Kajaanista löysimme huippuluokan tiimin", kertoo Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen. "Heissä oli paitsi poikkeuksellista lahjakkuutta myös tarvittavaa kunnianhimoa", Paananen hehkuttaa.

Tiimi napattiin Kajaanin ammattikorkeakoulun menestyneestä pelikoulutusohjelmasta KAJAKista, josta osaajia rekrytoidaan varmasti jatkossakin. Yhteistyö oppilaitoksen kanssa on muutenkin tiivistä; KAJAKin kouluttaja Veli-Pekka Piirainen toimii osa-aikaisesti myös Supercell Northin studiopäällikkönä. "Ilkka tutustui KAJAKin toimintaan alkuvuodesta ja saapui jatkokäynnille toukokuun puolivälissä", Piirainen valottaa studion taustaa. "Viedessäni Ilkkaa takaisin lentoasemalle ehdotin, että laitetaan Kajaaniin Supercellin aluetoimisto", Piirainen jatkaa. Paananen innostui ajatuksesta, ja sen jälkeen asiat etenivätkin pikavauhtia.

Kajaanin valinta Supercellin ensimmäisen satelliittistudion sijainniksi ei ole suuri yllätys, sillä Kajaani on viime aikoina kohonnut merkittäväksi pelialan osaamiskeskukseksi. "Helsingissä nopea kasvaminen on vaikeaa, koska työvoimaa ei ole tarjolla. Kajaanissa riittää osaajia", Piirainen summaa. Samaa mieltä on myös Paananen: "Pidän Kajaanin AMK:ta Suomen parhaana pelikoulutuskeskuksena, ja myös yhtenä maailman parhaista. Tätä kautta meillä on mahdollisuus saada huippukovaan tiimiimme lisää maailmanluokan tekijöitä."

Supercell Northin intoa puhkuva tiimi kehittää Kajaanissa jotain aivan uutta. "Tekeillä on aivan uudenlainen peli, jollaista ei ennen ainakaan Suomessa ole tehty", Paananen lupailee. Maailmanlaajuisesti julkaistava peli ilmestyy aikaisintaan loppuvuonna. "Haluamme kehittää mahdollisimman hyvän tuotteen, ja vankka rahoitusasemamme antaa mahdollisuuden panostaa tuotteen laatuun", toteaa Paananen tyytyväisenä.

Loppuvuodesta siis nähdään, mitä Supercell North on Kajaanissa kehittänyt. Sitä odotellessa innokkaimmat voivat tutustua Supercellin Helsingin-studion Gunshine.net-peliin, joka on parhaillaan avoimessa beta-testissä. Kannattaa myös tarkastaa avoimet työpaikat osoitteesta http://www.supercell.net/jobs.

Tuomo Karvonen

Summary in English

Helsinki-based Supercell has opened a new studio in Kajaani. The new studio, Supercell North, is developing a new type of online game and working in cooperation with Kajaani University of Applied Sciences to train developers for the new studio. Supercell recently raised a staggering 12 million dollars in a round of financing lead by Accel Partners. Their Helsinki studio is are developing an online role-playing game, Gunshine.net, currently in open beta. Don’t forget to check out open positions at http://www.supercell.net/jobs.