Uutiskirje 07/2011: Angry Birds Magic tuo linnut lähelle

Angry Birds artikkelin kuvitus

Fysiikkapohjaisella Angry Birds -pelillään maailman valloittanut Rovio Mobile vie pelisarjaa uusille apajille. Hiljattain julkaistu Angry Birds Magic lisää pelaajien välistä vuorovaikutusta ja rikastuttaa pelikokemusta älypuhelimien GPS-paikannuksen avulla.

Helsinkiläisen Rovio Mobilen pillastuneet linnut ovat kasvaneet pelistä maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Vuonna 2009 älypuhelimille julkaistu Angry Birds saavutti nopeasti kriittisen massan ja levisi kaikkialle maailmaan ja kaikille kuviteltavissa oleville alustoille. Angry Birdsiä, sen päivityksiä ja lisäosia onkin ladattu yli 250 miljoonaa kappaletta. Ilmiö ei ole rajoittunut pelkkään peliin, vaan konseptista on nähty niin vaatteita, pehmoleluja ja sketsejä kuin lautapelejäkin. Lisäksi tulossa on animaatio ja jopa keittokirja.

Nyt Rovio tekee pelaamisesta sosiaalisempaa. Angry Birds Magic on uusi laajennus, joka lisätään kaikkiin Angry Birds -peleihin. Laajennus on julkaistu aluksi Nokian C7- ja N9-puhelimille ja Nook Colorille. Muut Nokian ja muiden valmistajien laitteet seuraavat perässä.

Älypuhelimien välistä tiedonsiirtoa eli NFC-toimintoa hyödyntävä Angry Birds Magic kannustaa pelaajia todelliseen vuorovaikutukseen. Magicissa on aluksi vain viisi kenttää, mutta toista NFC-laitetta koskettamalla kenttiä avautuu lisää. Pelaajan on siis etsittävä pelitovereita myös tosimaailmassa, jotta kaikki 20 kenttää avautuvat.

NFC-tekniikkaa tukemattomatkin puhelimet saavat osansa taikuudesta, sillä Angry Birds Magic hyödyntää myös GPS-paikannusta. Esimerkiksi tiettyyn kauppaan astuttaessa esiin saattaa tulla ilmoitus Mighty Eagle -linnun avautumisesta. Tulossa on myös kohdekohtaisia tulostauluja, kertoo brändikehityksen varapäällikkö Ville Heijari. "Haluamme kuitenkin olla varmoja siitä, että kaikki valitut kohteet todella parantavat pelikokemusta. Se on meille tärkeää", Heijari jatkaa. Yhdysvalloissa taikakohteiksi on valittu muun muassa 700 Barnes & Noble -kirjakauppaa, joissa pelaajat voivat käyttää Mighty Eaglea Android-pohjaisella Nook Color -lukulaitteellaan.

"Pelaajat voivat nyt murtaa laitteidensa kahleet ja toimia vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa", kertoo Angry Birds Magicin tuotepäällikkö Ramine Darabiha. "Luvassa on tuhansittain taikakohteita ja uusia sosiaalisia kokemuksia." Pelaajaa siis todella kannustetaan sosiaalisuuteen ja liikkuvuuteen. Ehkäpä kaupungilla pian nähdään sankoin joukoin Angry Birds -faneja, jotka vaeltavat kännykät ojossa etsimässä taikakohteita ja uusia kenttiä peliinsä.

Nopeasti laajeneva Rovio hakee myös täydennystä tiimiinsä. "Avoimet paikat näkyvät rekrytointisivultamme, mutta meille voi jättää myös avoimen hakemuksen", Darabiha kannustaa.

Tuomo Karvonen

Summary in English Helsinki-based Rovio Mobile has released Angry Birds Magic, a new addition to the Angry Birds family. Angry Birds Magic allows players to utilize their mobile's NFC and GPS technology to unlock new levels and other features by interacting with other players and real-life locations. Angry Birds Magic is released first on Nokia devices and Nook Color and later on all devices. Rovio is also expanding rapidly, so check out the open positions on their career page.