Uutiskirje 11/2011

Suomalainen pelitaide esillä DeviantART-sivustollaJoukko IGDA:n kautta verkostoituneita pelitaiteilijoita on perustanut graafikko Sami Marschin johdolla ryhmän DeviantART-taidesivustolle. Tarkoituksena on edesauttaa pelinkehittäjien verkoston kehittymistä ja tarjota keskitetty paikka, josta löytyy motivoituneita suomalaisia tekijöitä.

Rimelandsin jääkausi tulee myös PC:lle Suomessa osataan mobiilipelien teko – tästä esimerkkinä vaikkapa tamperelainen Dicework Games, joka ylsi Develop-lehden huippustudioiden listalle vain kahden pelin jälkeen. Nyt Diceworkilla valmistellaan Rimelands: Hammer of Thorin PC-versiota.

Fantastecin Polar Heroes -pelimaailma avaa ovensa marraskuussa Oulussa ja Helsingissä toimivalla Fantastec Oy:llä on tiedossa kiireinen marraskuu, sillä studio julkaisee kuun puolivälissä Polar Heroes -pelimaailmansa. Kyseessä on ns. edutainment-peli, jonka tavoitteena on paitsi viihdyttää myös opettaa lapsia.

LudoCraft ja robottien työrytmi Oululainen LudoCraft julkaisi lokakuun lopulla ensimmäisen mobiilipelinsä, RoboFonicsin. iOS- ja Android-alustoille julkaistu RoboFonics on humoristinen rytmipeli, jonka valloittavat robottihahmot luotiin jo vuosia sitten.

ManseGames nostaa Tamperetta pelialan kartalle Peliala on Suomessa kovassa kasvussa, ja Tampereella kasvua vauhdittaa vuoden 2010 lopulla perustettu ManseGames-hanke. Laaja-alaisesti pelialan toimijoita tukeva ManseGames onkin esimerkki siitä, miten uutta alaa kehitetään järjestelmällisesti.