Uutiskirje 06/2011: RedLynxiltä pelattavaa kolmeksi vuodeksi

Helsinkiläinen RedLynx julkaisi heti kesän alkajaisiksi uuden 1000 Heroz -pelin, jossa luvataan riittävän uutta pelattavaa lähes kolmeksi vuodeksi. Lisäksi Trials HD -pelillään jättimenestykseen yltänyt studio julkisti vastikään myös Trials-sarjan uusimman tulokkaan, Trials Evolutionin.

App Storessa iOS-alustoille julkaistun 1000 Heroz -pelin idea on melko poikkeuksellinen. Kaksiulotteisessa fysiikkapohjaisessa tasohyppelyssä kilpaillaan aikaa vastaan, mutta ohjattava hahmo ja selvitettävä kenttä vaihtuvat päivittäin tuhannen päivän ajan. Pelattavaa siis riittää pitkäksi aikaa. "Pelin hinnaksi tulee noin kolme senttiä kuussa pelin keston ajan", kertoo RedLynxin toimitusjohtaja Tero Virtala. "Näin laadukkaan tuotteen julkaisu tähän hintaan onnistuu vain App Storessa, jossa on peleille valtaisa ostava yleisö."

1000 Herozissa tavoitellaan parasta kenttäkohtaista aikaa, mutta kentissä voi myös kerätä kultaa ja ansaita arvoesineitä. Kun päiväkohtainen kenttä on läpäisty, pitää uuden avautumista odottaa seuraavaan päivään. Peliin käytetystä ajasta riippumatta sen läpäisy siis todella kestää melkein kolme vuotta. Onneksi seuraavaa päivää odotellessa pelaajat voivat hioa aikaisempia suorituksiaan sekä kilpailla toisiaan vastaan päiväkohtaisilla tulostauluilla ja omissa liigoissaan.

RedLynxillä on monta rautaa tulessa, ja apuvoimiakin on hyödynnetty. 1000 Heroz kehitettiin yhdessä tamperelaisen TraplightGamesin kanssa. 1000 Heroz ei myöskään jää yksittäiseksi julkaisuksi, vaan kyseessä on uuden Heroz-brändin ensimmäinen peli, ja siinä esiintyy samoja hahmoja ja elementtejä kuin Nintendo Wii -pelikonsolille pian julkaistavassa kilpa-ajopeli MotoHerozissa. Muitakin suosikkisarjoja laajennetaan: vastikään studio julkisti Xbox 360 -konsolille julkaistavan Trials Evolutionin. Kehitteillä olevat pelit julkaistaan aikanaan alustojensa digitaalisissa kauppapaikoissa, MotoHeroz Wiiware-kaupassa ja Trials Evolution Xbox LIVE Kauppapaikassa.

Aikoinaan PC:llä aloittanut Trials-sarja on kehittynyt huimasti jokaisen jatko-osan myötä. Myöskään Trials Evolution ei ole pelkkä jatko-osa, täsmentää RedLynxin luova johtaja Antti Ilvessuo. Aiemmasta osasta saatu pelaajapalaute on otettu huomioon uuden osan kehittelyssä, ja mukana onkin paljon kaivattuja toimintoja – luvassa on muun muassa ulkokenttiä ja moninpeliä niin verkossa kuin saman ruudun äärelläkin.

Vuonna 2009 julkaistu Trials HD on ollut RedLynxille huikea menestystarina. Nykyään itsenäisesti pelinsä julkaiseva RedLynx on myynyt Trials HD -peliä ja sen DLC-paketteja Xbox LIVE Kauppapaikassa yli kaksi miljoonaa kappaletta. Xbox 360 -pelikonsolille yksinoikeuspelinä julkaistu Trials HD on ollut myös valtaisa arvostelumenestys. Sen tulos kriitikoiden arvioita summaavassa Metacritic-palvelussa on yhä 86 pistettä. Trials HD on tuonut RedLynxin palkintokaappiin myös kosolti palkintoja, muun muassa parhaan pohjoismaisen ja parhaan suomalaisen pelin palkinnot vuonna 2010.

On siis selvää, että odotukset Trials Evolutionia kohtaan ovat kovat.

Tuomo Karvonen