Uutiskirje 09/2011

Apua luvassa 3D-käyttöliittymien kehitykseen3D-käyttöliittymien kehitystyön alkuun pääsee nyt helpommin kuin koskaan, mutta edessä on monta mutkaa. Aalto-yliopiston tutkija Tuukka Takala pureutuu kolmiulotteisten käyttöliittymien haasteisiin ja pyrkii tarjoamaan ratkaisuja yleisimpiin ongelmiin.

Almost Human putsaa tomut luolaholveista Espoolainen Almost Human ilahduttaa luolaseikkailujen ystäviä nostalgiahenkisellä Legend of Grimrock -roolipelillään. Loppuvuodesta julkaistava Legend of Grimrock kumartaa legendaarisen Dungeon Masterin suuntaan, mutta tarjoaa silti modernin näkemyksen perinteisiin luolaseikkailuihin. Vanhan liiton roolipelaajat ovatkin olleet innostuneita; luolaseikkailujen genre kun on ollut henkitoreissaan jo pitkään.

Uutta pelattavaa Futuremark Games Studiolta Shattered Horizonista tuttu espoolainen Futuremark Games Studio julkaisi heinäkuun lopulla Angry Birdsin haastajaksikin mainitun Hungribles-pulmapelinsä. Tämän vuoden puolella luvassa on vielä toinenkin peliuutuus, tornipuolustuspeli Unstoppable Gorg.

KAJAK aloittaa lukukauden ennätysmäärällä opiskelijoita Kajaanin ammattikorkeakoulun pelituotannon koulutusohjelma KAJAK aloittaa syyskuussa uuden lukuvuoden ja monipuolistaa koulutustarjontaansa. Yhteyksiä yritysmaailmaan on vahvistettu, ja oppilaspelejä myyvä Kajak Games jatkaa toimintaansa.

Rentoa piraattimenoa Nitro Gamesilta Kotkalainen Nitro Games keskittyy casual-pelien sijasta perinteisempään pelaamiseen, ja studion julkaisulistalta löytyvätkin mm. East India Company ja Commander: Conquest of the Americas. Mutta joskus studionkin pitää saada rentoutua, ja nyt Nitro Games irrotteli julkaisemalla rennolla poljennolla etenevän PC-pelin Pirates of Black Cove. Black Coven piraatit lähtivät seilaamaan elokuun alussa.